akció

18 000 ft felett ingyenes a kiszállítás

backgroundImage

Állj fel végre: az ülő életmód hátrányai

2024. 06. 20.

Az emberi test számára az egész napos ülés - különösen a monitor előtt vagy egy adott testhelyzetben - természetellenes állapot. A szervezet mozgásra van tervezve, azért a mozgáshiány rövid és hosszú távon is komoly kockázatokkal jár. Van azonban megoldás: hamar kialakíthatók olyan szokások, amivel csökkenthetjük az ülő életmód hátrányait és megelőzhetjük számtalan betegség kialakulását. A legfontosabb a megfelelő étkezés, a rendszeres testmozgás és a minőségi pihenés.

A túl sok ülés veszélyei

Tudtad, hogy az ülés jobban megterheli a gerincet, mint az állás?


A

helytelen üléspozíció

és a mozdulatlanság komoly terhet ró a porckorongokra, ami porckorongsérvhez vagy gerincsérvhez vezethet. A monoton, ismétlődő mozdulatokkal járó munka, mint például a pénztári munka, tovább súlyosbítja a problémát. A gerinc mellett az izmok, ízületek és porcok is károsodnak, fájdalmat és mozgáskorlátozottságot okozva.

Állj fel és mozdulj meg!

A mozgás hiánya miatt könnyeben alakulhatnak ki szív- és érrendszeri betegségek, könnyebben elhízunk, ami könnyen további betegségekhez vezethet. Emellett növekedik a cukorbetegség kialakulásának kockázata.

Ülő életmód káros hatásai ellen.JPG

Izom- és ízületi problémákkal találkozhatunk, rossz testtartás veszünk fel, csökken az állóképességünk és az erőnlétünk és még mentális problémák is könnyebben kialakulnak. A legtöbb esetben ráadásul mindez alattomosan, észrevétlenül történik, hiszen keveset mozgunk, ritkán mozdulunk ki, így észre se vesszük mennyire le vagyunk gyengülve.

Életmódváltással egy egészséges életért

A megoldást az

életmódváltás

jelenti. Nem kell feltétlenül azonnali és drasztikus változásokra gondolni, sokkal inkább egy fokozatos átállásra, aminek segítségével hetek alatt ki tudunk alakítani olyan szokásokat, amely segítségével megszabadulhatunk a felesleges kilóktól, nem mellesleg pedig javíthatjuk az egészségünket.

A

Luxoya Way of Life

12 héten keresztül kísér és ad motivációt az életmódváltásra. A program felépítésének köszönhetően ez idő alatt kialakulnak olyan szokások, melyeket aztán később is könnyen meg tudsz tartani.

A szentháromság: étkezés, mozgás, alvás

Annak, aki szeretne javítani a közérzetén, úgy érzi végre itt az ideje megszabadulni azoktól a felesleges kilóktól, esetleg úgy gondolja, hogy hosszan megőrizné az egészségét három dolgot kell szem előtt tartania.

Kiegyensúlyozott étkezés

A legfontosabb, hogy

megfelelő módon táplálkozzunk

. Ez segít abban, hogy energizáltak maradjunk a nap során, a mozgásnak pedig valóban legyen hatása. Az egyik kulcskérdés ebből a szempontból a

megfelelő fehérje

és

rost mennyiség

bevitele.

Rendszeres mozgás

Hiába eszünk rendesen, ha egész nap csak az irodában, vagy otthon ülünk. Az egyik legfontosabb a napi lépésszám fokozatos növelése egészen napi 10 000-ig. Bevethetsz különféle praktikákat is, amivel több mozgást tudsz csempészni a mindennapjaidba: lift helyett a lépcsőzést válaszd, parkolj távolabb, hogy többet kelljen sétálnod és állj fel rendszeresen munka közben. Ezt követően pedig érdemes valamiféle edzést is végezni, amely szintén fontos lépés az életmódváltás során

Megfelelő mennyiségű és minőségű alvás

A legtöbb embernek eszébe se jut, pedig az alvás legalább olyan fontos, mint a fent említett két összetevő! Fontos, hogy felnőttként

minden nap legalább 7-9 órát aludjunk.

Ez szintén sokat segít abban kiegyensúlyozottak, energizáltak legyünk. Emellett segíti az anyagcserénket és pihenés közben is fontos kalóriákat égetünk el, ami máskülönben úszógumik formájában jelenik meg.

Tippek a sikeres életmódváltáshoz

Az első és legfontosabb, hogy az ember legyen kitartó. Már pár hét alatt is látványos eredményeket érhetünk el, azonban fontos, hogy a jó szokásokat fenn kell tartani. Ezért érdemes követni egy olyan előre összeállított tervet, mint a Luxoya Way of Life, amely esetében előre látjuk, hogy mi lesz a feladat a következő héten és szépen, fokozatosan tudjuk kiépíteni az új szokásokat.

Lényeges, hogy az ember megtalálja a motivációt. Van, akinél ez az, hogy érzi, egyszerűen boldogabb a mindennapok során, de lehet, hogy az, ha látod, egyre többet tudsz futni, egyre jobban alszol, vagy éppen egyre jobban festesz a tükörben. Mindenesetre az olyan jó szokások, mint a rendszeres testmozgás kialakítása biztosan pozitív hatással lesznek az életedre.

Soha nem késő elkezdeni,

csatlakozz a kihíváshoz

te is, legyél részese egy szuper csapatnak és változtasd meg az életed!


Kapcsolódó cikkek